Informujemy, że na tej stronie stosujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Jeśli chcą Państwo zmienić tę opcję, należy zmienić ustawienia przeglądarki dotyczące przechowywania i uzyskiwania dostępu do plików cookies w Państwa komputerze. Rozumiem komunikat.

Kliknij tu aby zamknąć powiadomienie.

W Zagłębiu

dodane 19.11.2014

Wymyślili nowego burgera i wygrali po 10 tys. zł

[Region]

Szpinak Deluxe, Amore Italia, Grandburger i Fiestaburger to nazwy kanapek stworzonych przez zwycięzców pierwszej w Polsce edycji konkursu Mój Burger. Są nimi: Bartosz z Rybnika, Łukasz z Sowina, Małgorzata z Tomaszowa Mazowieckiego oraz Adrian z Warszawy. Każdy z nich wygrał po 10.000 zł. Ich kanapki są dostępne w sieci McDonald’s od 19 listopada, a wraz z nimi zupełna nowość, Chipsy Ziemniaczane z sosem śmietanowym. Można się nimi już delektowac także w restauracjach McDonald’s na terenie miast Zagłębia Dąbrowskiego.

 

Zadanie konkursowe w akcji Mój Burger polegało na stworzeniu za pomocą aplikacji zupełnie nowej receptury kanapki przy wykorzystaniu od 4 do maksymalnie 10 dostępnych składników oraz nadanie mu oryginalnej nazwy. Nagrodą główną była kwota po 10.000 zł dla każdego z 4 zwycięzców oraz wprowadzenie burgera własnego pomysłu do menu sieci McDonald’s.

Bartosz Ignaszewski z Rybnika proponuje łagodne smaki na duży apetyt w postaci kanapki Szpinak Deluxe. Jest to duży kawałek kurczaka w towarzystwie sera emmentaler, plastra pomidora, szpinaku, pikli, czerwonej i prażonej cebuli w bułce z makiem i sezamem. Całości kompozycji towarzyszą sosy bazyliowy oraz cesarski.

 

Wielbiciele włoskich smaków znajdą pośród nowości coś dla siebie. Burger Amore Italia Łukasza Kondysa z miejscowości Sowin to kurczak, pomidor i rukola połączone z sosem kanapkowym i bazyliowym oraz bułką pszenną z kukurydzianą posypką.

 

Grandburger to kanapka powstała według pomysłu Małgorzaty Politańskiej z Tomaszowa Mazowieckiego. Jest to kompozycja soczystego smaku mięsa wołowego, sera cheddar, mixu sałatkowego i chipsów. To wszystko w towarzystwie pikli i dwóch sosów – kanapkowego i cebulowo-pomidorowego.

 

Głodni wyjątkowych smaków z pewnością docenią pikantną propozycję Adriana Bekiera z Warszawy, który stworzył Fiestaburgera. Mięso wołowe, nachosy, sałata oraz ser cheddar są otulone bułką z ziołami. Wyrazistego smaku nadają kanapce czerwona cebula, papryczki Jalapeno oraz ostry sos meksykański.

 

Chipsy Ziemniaczane z sosem śmietanowym to nowość w McDonald’s. Chrupiące, aromatyczne oraz zawsze idealnie świeże chipsy z 100% ziemniaków podawane z sosem to przekąska, której trudno się oprzeć.

 

Więcej na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska i www.mcdonalds.pl.

 

(s)

Wróć Archiwum działu

Alert

 

Jesteś świadkiem ważnego wydarzenia?
Urzędnicza bezmyślność dobrowadza Cię do szału?
Wiesz o czymś, co może zainteresować media?

 

Napisz do "Wiadomości Zagłębia": redakcja@wiadomoscizaglebia.pl

KONKURSY

 

 

PRACA

 

 

 

Adres redakcji:

"Wiadomości Zagłębia"
ul. Kilińskiego 43

41-200 Sosnowiec

e-mail: redakcja@wiadomoscizaglebia.pl