W Zagłębiu
Poznają tajniki hiszpańskiej kuchni w Walencji
W poniedziałek 7 maja grupa uczniów z klasy 3 Branżowej Szkoły I Stopnia w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu przy ul. Kilińskiego 25, kształcąca się na kierunkach kucharz i cukiernik, już po raz trzeci wyjechała na praktyki zawodowe do Walencji w Hiszpanii w ramach europejskiego programu Erasmus+ „Nauka przez doświadczenie”.
– Uczniowie spędzą tam dwa tygodnie pod opieką nauczyciela Euniki Furman, pracując w restauracji, rozwijając swoje zdolności gastronomiczne oraz poznając tajniki hiszpańskiej kuchni. W czasie wolnym będą brać udział w wycieczkach, poznawać hiszpańską kulturę, sztukę i obyczaje a także doskonalić swoje umiejętności językowe – informuje Agnieszka Żuwała-Parkitna, nauczyciel w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.
(s)
Alert
Jesteś świadkiem ważnego wydarzenia?
Urzędnicza bezmyślność dobrowadza Cię do szału?
Wiesz o czymś, co może zainteresować media?
Napisz do "Wiadomości Zagłębia": redakcja@wiadomoscizaglebia.pl
Adres redakcji: "Wiadomości Zagłębia" 41-200 Sosnowiec e-mail: redakcja@wiadomoscizaglebia.pl
|