Informujemy, że na tej stronie stosujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Jeśli chcą Państwo zmienić tę opcję, należy zmienić ustawienia przeglądarki dotyczące przechowywania i uzyskiwania dostępu do plików cookies w Państwa komputerze. Rozumiem komunikat.

Kliknij tu aby zamknąć powiadomienie.

W Zagłębiu

dodane 08.05.2018

Poznają tajniki hiszpańskiej kuchni w Walencji

[Sosnowiec]

 

W poniedziałek 7 maja  grupa uczniów z klasy 3 Branżowej Szkoły I Stopnia w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu przy ul. Kilińskiego 25,  kształcąca się na kierunkach kucharz i cukiernik,  już po raz trzeci wyjechała na praktyki zawodowe do Walencji w Hiszpanii w ramach europejskiego programu Erasmus+ „Nauka przez doświadczenie”.


– Uczniowie spędzą tam dwa tygodnie pod opieką nauczyciela Euniki Furman, pracując w restauracji, rozwijając swoje zdolności gastronomiczne oraz poznając tajniki hiszpańskiej kuchni. W czasie wolnym będą  brać udział w wycieczkach,  poznawać hiszpańską kulturę, sztukę i obyczaje a także doskonalić swoje umiejętności językowe – informuje Agnieszka Żuwała-Parkitna, nauczyciel w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.


(s)



Wróć Archiwum działu

Alert

 

Jesteś świadkiem ważnego wydarzenia?
Urzędnicza bezmyślność dobrowadza Cię do szału?
Wiesz o czymś, co może zainteresować media?

 

Napisz do "Wiadomości Zagłębia": redakcja@wiadomoscizaglebia.pl

KONKURSY

 

PRACA

 

 

 

 

Adres redakcji:

"Wiadomości Zagłębia"
ul. Kilińskiego 43

41-200 Sosnowiec

e-mail: redakcja@wiadomoscizaglebia.pl